Ανεμογεννήτρια σε αιολικό πάρκο - ΔΕΗ
Ανεμογεννήτρια σε αιολικό πάρκο/Envato

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωση εξαγοράς Αιολικού πάρκου 84 ΜW στη Ρουμανία

Tην ολοκλήρωση της εξαγοράς της Land Power, η οποία κατέχει αιολικό πάρκο σε λειτουργία στη Ρουμανία με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 84MW, μέσω της θυγατρικής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, ανακοίνωσε την Τρίτη η ΔΕΗ.

Η εξαγορά πραγματοποίηθηκε από την θυγατρική της εταιρείας, ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ:

«Σε συνέχεια της από 24.07.2023 ανακοίνωσης, η ΔΕΗ Α.Ε. (“ΔΕΗ”) ανακοινώνει ότι, ολοκλήρωσε, μέσω της θυγατρικής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. (“ΔΕΗ Ανανεώσιμες”) και μετά από την εκπλήρωση ορισμένων προϋποθέσεων (conditions precedent), συνήθων σε τέτοιου είδους συναλλαγές, την εξαγορά από τις ευρωπαϊκές θυγατρικές του ομίλου Lukoil του 100% της Land Power s.r.l., η οποία κατέχει αιολικό πάρκο σε λειτουργία στη Ρουμανία με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 84MW.

Το αιολικό πάρκο στην Ρουμανία
Το αιολικό πάρκο παράγει περισσότερες από 200GWh ετησίως καθώς βρίσκεται στις περιοχές Dorobantu και Topolog, οι οποίες έχουν το καλύτερο αιολικό δυναμικό στη χώρα.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επιλέχθηκε ως προτιμώμενος αγοραστής μετά από διαγωνιστική διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν διεθνείς εταιρείες. Η Kommunalkredit Austria AG ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος και οι CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP SCP και Milbank LLP ως νομικοί σύμβουλοι της ΔΕΗ Ανανεώσιμες».

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *