Δανία
Δανία/facebook

Συναγερμός στη Δανία: Έκλεισε ο εναέριος χώρος της μετά από «αστοχία πυραύλου»

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης (4/4) στη Δανία, όπου σύμφωνα με το BBC, έκλεισε ο εναέριος χώρος μετά από «αστοχία πυραύλου που εκτοξεύτηκε από πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού».

Παράλληλα, ο στρατός της Δανίας ανακοίνωσε το κλείσιμο ναυτιλιακών οδών στα ανοικτά των ακτών της χώρας, με την Εθνική Ναυτιλιακή Αρχή να εκδίδει προειδοποίηση προς τα πλοία να αποφύγουν μέρος του στενού Great Belt, λόγω κινδύνου «πτώσης θραυσμάτων πυραύλου».

Ζητήθηκε από τα πλοία να ρίξουν άγκυρα εάν είναι απαραίτητο, ενώ η «αστοχία του πυραύλου» στη Δανία προέκυψε κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης που ξεκίνησε στη χώρα εντός του Μαρτίου, και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή (5/4).

Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός της Δανίας ανέφερε ότι το πρόβλημα με τον πύραυλο εμφανίστηκε «κατά τη διάρκεια μιας υποχρεωτικής δοκιμής όπου ο εκτοξευτής πυραύλων ενεργοποιείται και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί».

«Μέχρι να απενεργοποιηθεί ο εκτοξευτής πυραύλων, υπάρχει κίνδυνος να εκτοξευθεί και να πετάξει μερικά χιλιόμετρα μακριά» συμπλήρωσε ο στρατός. Παρέδωσε χάρτη της περιοχής στα ανοικτά των ακτών της πόλης Κόρσορ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *