Άδωνης Γεωργιάδης - Ζωή Κωνσταντοπούλου
Άδωνης Γεωργιάδης - Ζωή Κωνσταντοπούλου/facebook

Αρπάχτηκαν Άδωνις-Ζωή στη Βουλή: «Κάνετε bullying είστε υποκρίτρια» -«Εξυπνακισμοί, δεν σέβεστε τις γυναίκες»

Σε έναν άγριο καβγά με χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα ενεπλάκησαν πριν από λίγο στην ολομέλεια της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας στην πρόεδρο της Πλεύσης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση λέγοντας πως κάνει bullying στους βουλευτές και πως τηρεί υποκριτική στάση.

Άφησε επίσης αιχμές πως η κ. Κωνσταντοπούλου το 2005 είχε υπερασπιστεί βιαστή και την κατέκρινε πως δεν ενδιαφέρεται για τα θύματα των Τεμπών αλλά για τη δική της προσωπική προβολή.

Απαντώντας η πρόεδρος της Πλεύσης, απέδωσε την συμπεριφορά του υπουργού στο γεγονός πως είναι γυναίκα και χαρακτήρισε ψευδή τα δημοσιεύματα της εποχής για την επαγγελματική της δράση.

«Μόνο η κ. Κωνσταντοπούλου μπορούσε να κάνει αυτό που ζήσαμε. Ανέβηκε στο βήμα της βουλής λέγοντας ότι είμαστε κυβέρνηση που της κλείνουμε μικρόφωνο και έχουμε πει ότι δεν θέλουμε να μιλάμε. Και έκανε μαθήματα για το bullying, αν κάποιοι υφίστανται bullying στην αίθουσα είμαστε εμείς από σας».

«Μπήκατε στη βουλή κοροϊδεύοντας- λίγο- τον κόσμο με δήθεν καρδούλες και εισάγοντας τη νέα Ζωή Κωνσταντοπούλου που δεν ήταν ίδια με τη παλιά- εγώ έλεγα στα πάνελ μη τη πιστεύετε, δεν αλλάζει ο άνθρωπος, αυτή ήταν που είναι ίδια τοξική κακιά γυναίκα. Και ήρθατε εδώ, γίνατε αυτό που ήσασταν πάντοτε και κυρίως υποκριτής», είπε ο κ. Γεωργιάδης και κατηγόρησε την κ. Κωνσταντοπούλου πως το 2005 είχε υπερασπιστεί βιαστή τεσσάρων γυναικών: «Εσείς κ. Κωνσταντοπούλου είστε υπερασπίστρια των θυμάτων και ’μείς των θυτών; 4 τουρίστριες που σύρονται 7 χρόνια στα δικαστήρια επειδή έπεσαν θύματα βιασμού το καλοκαίρι του 2005 στην Ελλάδα. Εσείς κυρία μου είστε υπερασπιστής των θυμάτων; Πόση κοροϊδία στη βουλή; Είστε κανονικός υποκριτής που βρήκατε για δημοσιότητα και ψήφους τα Τέμπη. Προηγουμένως ταυτίσατε τα δικά σας αισθήματα για τα θύματα Τεμπών με τους γονείς των θυμάτων. Πιστεύετε εσείς, τόσο καλά ζείτε τον ρόλο ότι εσείς μπορείτε να ζήσετε τον ίδιο πόνο που ζουν οι γονείς των παιδιών και δεν ντρέπεστε να το λέτε στη Βουλή».

Ο υπουργός κατηγόρησε επίσης την πρόεδρο της Πλεύσης πως υποστήριζε τον Ηλία Κασιδιάρη στην κοινοβουλευτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ και ως πρόεδρος της Βουλής δεν ξεκινούσε τις συνεδριάσεις αν δεν παρευρίσκονταν στην αίθουσα οι φυλακισμένοι βουλευτές. «Και μας κάνει μαθήματα δημοκρατίας ποια; η καρδούλες; Σας παρακαλώ πολύ κυρία μας μάλλον έχετε μπερδευτεί, 3% πήρατε με καρδούλες», είπε και συνέχισε: «το bullying στην ΚΟ της ΝΔ να το σταματήσετε. Το bullying που έχετε συνηθίσει να κάνετε σε μένα δεν πιάνει. Όταν με βλέπετε στην αίθουσα να μαζεύετε τα λόγια σας. Ούτε τα Τέμπη σας νοιάζουν ούτε τα θύματα, μόνο η δικιά σας δημοσιότητα. Όλα τα άλλα είναι υποκρισία. Μέχρι εδώ η υποκρισία σας. Και αν εμείς εμποδίζουμε τη δικαιοσύνη, πηγαίντε στις 4 που βίαζε ο πελάτης σας. Γνωριζόμαστε στην αίθουσα ποια είστε, το ύφος σας λοιπόν λίγο κομμένα δεν έχετε γίνει ούτε Πάπας της Ρώμης ούτε πρύτανης, μια απλή βουλευτής είστε όπως όλοι στην αίθουσα».

«Είναι αποκαλυπτικό και απογοητευτικό να έχετε ευθύνη για τη δημόσια υγεία και να ανεβαίνετε στο βήμα για να διατυπώσετε εξυπνακισμούς και να εξαπολύετε ύβρεις διαρκείς και κακοποιητικό λόγο για νά επιβεβαιώσετε ότι έχετε πολύ σοβαρό πρόβλημα με το σεβασμό των γυναικών και είστε υπεύθυνοι για το πρότυπο που παράγετε και συγκροτείτε για τον άνδρα υπουργό που ανεβαίνει στο βήμα και απευθύνεται στη μόνη γυναίκα πολιτικό αρχηγό και να λέτε είμαι κακιά γυναίκα επειδή σας φέρνω σε δύσκολη θέση. Είναι λόγος αυτός υπουργού προς οποιονδήποτε;», απάντησε η κ. Κωνσταντοπούλου και συνέχισε σε ανάλογο ύφος:

«αναπαράγει στην κοινωνία το πρότυπο του μάτσο άντρα που απευθύνεται με ύβρεις- και το έχουν πολλοί- και προσπαθεί να αποδομήσει μια γυναίκα με τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς, αρνούμενος να την αναγνωρίσει ως γυναίκα. Με είπατε 5 φορές υποκριτή».

Απαντώντας στην κατηγορία περί υπεράσπισης βιαστή η πρόεδρος της πλεύσης είπε πως ο κ. Γεωργιάδης της δίνει ευθύνη επειδή, κάποτε, το 2005, υπερασπίστηκε ένα άνθρωπο που κατηγορείτο. «Και φτάσατε να αναπαράγετε γιατί σας το στείλανε στο κινητό σας δημοσίευμα που έχει διαψευστεί απολύτως από το συνήγορο της κοπέλας. Είχε γραφτεί για να απαξιώσει τη δουλειά που έκανα στη λίστα Λαγκάρντ. Παραμείνετε αντιπρόεδρος της επιτροπής ενώ είχατε σύγκρουση συμφερόντων γιατί μεταξύ των προσώπων που συνδέονταν με λίστα Λαγκάρντ ήταν η σύζυγος σας».

«Είπατε πολλά αλλά όχι αν ήσασταν υπερασπίστρια βιαστή. Στη δική μου οπτική γωνία κάποιος που υπερασπίζεται με πάθος έναν βιαστή δεν είναι καλός άνθρωπος. Η κριτική μου δεν έχει να κάνει με το ότι είστε γυναίκα», ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *