Μητσοτάκης - Ανδρουλάκης

Μέσα στο Νοέμβριο το ραντεβού Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη, εν μέσω σκληρής αντιπαράθεσης στη Βουλή

Λίγο πριν την πολυαναμενόμενη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, οι δύο πλευρές εντείνουν την αντιπαράθεση τόσο στη Βουλή όσο και στη δημόσια σφαίρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν το τέλος Νοεμβρίου, με τα επιτελεία τους να συντονίζουν την ακριβή ημερομηνία. Η συνάντηση αυτή αναμένεται να σηματοδοτήσει σε επίπεδο συμβολισμών την αναβίωση του πολιτικού διπολισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, εν μέσω της σταδιακής αποδυνάμωσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται να οδεύει προς πολιτική συρρίκνωση. Η ένταση ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κλιμακώνεται, καθώς οι δύο ηγεσίες επιδιώκουν τη συσπείρωση των υποστηρικτών τους και την προάσπιση των εκλογικών τους μεριδίων.

Επίθεση Μητσοτάκη στο ΠΑΣΟΚ από τη Βουλή

Σε πρόσφατη κοινοβουλευτική συζήτηση για την αντιπυρική περίοδο, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να απευθυνθεί στον κ. Ανδρουλάκη, παραβλέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Νίκο Παππά, στέλνοντας τα πρώτα μηνύματα αντιπαράθεσης προς το ΠΑΣΟΚ. Επανήλθε στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το νομοσχέδιο περί προσωπικού γιατρού, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για «ανευθυνότητα» και χαρακτηρίζοντας «πρόχειρη» την πρότασή του για ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως η συγκεκριμένη ρύθμιση θα οδηγούσε σε πρόωρη συνταξιοδότηση 7.500 γιατρών και νοσηλευτών, επιβαρύνοντας περαιτέρω το Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Αυτή η ανεύθυνη πολιτική απευθύνεται στην κοινωνία και όχι στην κυβέρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στρατηγική του Μαξίμου για τον περιορισμό του ΠΑΣΟΚ στο κέντρο

Η κυβέρνηση επιδιώκει να περιορίσει τον ζωτικό πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ στο κέντρο, εντείνοντας την κριτική της για την έλλειψη ρεαλιστικών προτάσεων εκ μέρους του. Ο πρωθυπουργός προβάλλει τη Βουλή ως το βασικό πεδίο αντιπαράθεσης, θεωρώντας ότι εκεί κρίνονται ξεκάθαρα οι προθέσεις των πολιτικών ηγετών, και οι πολίτες μπορούν να αξιολογήσουν προγράμματα και θέσεις. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να ασκεί πίεση στο ΠΑΣΟΚ, καλώντας το να τοποθετηθεί με σαφήνεια σε κοινωνικά ζητήματα και σε μεταρρυθμίσεις με θετικό πρόσημο, ενισχύοντας τον λόγο του ότι το ΠΑΣΟΚ ταυτίζεται με μια στάση στείρας αντίθεσης, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Scroll to Top