Νίκος Παππάς

Νίκος Παππάς: Η Κυβέρνηση έχει ισοπεδώσει την δασική υπηρεσία

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, στην πρωτολογία του από το βήμα της Βουλής επί της συζήτησης για τον απολογισμό της εφετινής αντιπυρικής περιόδου, «εξαπέλυσε» βέλη κατά των πρακτικών της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αρχικά, ανέφερε ότι «τον ακούσαμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά δεν μας είπε πώς η φωτιά έφτασε στον αστικό ιστό και το ”112” προέτρεπε τους κατοίκους να εκκενώσουν προς Χαλάνδρι. Ο κ. Μητσοτάκης τα είχε όλα καλά καμωμένα. Επί ημερών της κυβέρνησης της Νέας Δηνοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουν καεί 4 εκατ. στρέμματα στην Ελλάδα».

«Η χώρα από την οποία πήγαμε να αγοράσουμε τα αεροσκάφη Air Tractors, ελέγχεται για καρτέλ. Για τα θέματα περιμένουμε απάντηση από τον κ. Μητσοτάκη στην δευτερολογία του, αλλά δεν είμαστε αισιόδοξοι. Στην Πολιτική Προστασία χρειάζεται πρόληψη, πυρόσβεση και αποκατάσταση. Η κυβέρνηση, όμως, έχει ισοπεδώσει τη δασική υπηρεσία.

Πρέπει να εκπονηθούν και να εφαρμοσθούν διαχειριστικά σχέδια, αλλά και να δημιουργηθούν “έξυπνες” δασικές υπηρεσίες. Ακόμη, να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις και αντιπυρικές ζώνες. Πρέπει να ενισχυθεί η Πυροσβεστική, οι άνθρωποι εξαντλούνται, να υπάρξει ενίσχυση των εναέριων μέσων, για να μην σταματούν οι πυρκαγιές στη θάλασσα. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να μιλά για επαρκή αποκατάσταση πληγέντων. Με τις επιλογές σας, η χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις υπάρχουσες προκλήσεις», σχολίασε ακόμη.

Scroll to Top