Νάιτζελ Φάρατζ

Φάρατζ: Ένοχη δήλωσε η 25χρονη που τον «έλουσε» με μιλκσέικ

Η 25χρονη Βικτόρια Τόμας Μπόουεν παραδέχτηκε την ενοχή της για επίθεση κατά του Νάιτζελ Φάρατζ, με τον οποίο ήρθε σε σύγκρουση ρίχνοντάς του ένα μιλκσέικ κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης.

Η νεαρή γυναίκα από το Έσσεξ εμφανίστηκε το πρωί στο δικαστήριο του Westminster στο Λονδίνο, όπου κατηγορήθηκε για ξυλοδαρμό και εγκληματική ζημία. Αρχικά είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, αλλά άλλαξε τη θέση της και δήλωσε ένοχη πριν από την έναρξη της δίκης.

Το συμβάν συνέβη στις 4 Ιουνίου, όταν ο Νάιτζελ Φάρατζ έβγαινε από την παμπ Moon and Starfish Wetherspoon’s, όπου πραγματοποιούνταν η προεκλογική του εκδήλωση.

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι προκλήθηκε ζημιά 17,50 λιρών σε ένα σακάκι του υπαλλήλου ασφαλείας του Φάρατζ, Τζέιμις Γούλφεντεν. «Αυτή ήταν μια απρόκλητη, στοχευμένη επίθεση κατά ενός εκλεγμένου βουλευτή. Θεωρώ σοβαρά αυτά τα αδικήματα», δήλωσε ο δικαστής. «Θα ζητήσω μια έκθεση πριν από την καταδίκη για να εξετάσουμε τις ποινές».

Ο Φάρατζ, σε κατάθεση που διαβάστηκε στο δικαστήριο, ανέφερε ότι δεν υπέστη τραυματισμούς. «Αυτό το περιστατικό με ανησύχησε, καθώς απλώς εκτελούσα τα καθήκοντά μου», είπε, προσθέτοντας ότι λυπάται που συνέβη σε μια δημόσια εκδήλωση.

Η Τόμας Μπόουεν συνελήφθη λίγο μετά το γεγονός. Εξήγησε στους αστυνομικούς ότι είδε μια ανάρτηση στο διαδίκτυο σχετικά με τη συγκέντρωση του Φάρατζ στο Clacton-on-Sea και «εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία», διότι διαφωνεί με τις πολιτικές του απόψεις.

«Αναγνωρίζει ότι πρόκειται για επίθεση και ότι το υγρό θα είχε επηρεάσει τα μπουφάν του Φάρατζ και των άλλων, αλλά δηλώνει ότι ο Φάρατζ μπορεί να αντέξει αυτό», είπε ο εισαγγελέας. «Δεν έχει μετανιώσει για τις πράξεις της».

Η Τόμας Μπόουεν τόνισε ότι δεν είχε πρόθεση να χτυπήσει τον Φάρατζ με το κύπελλο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyMail, η νεαρή είναι γνωστό μοντέλο του OnlyFans και υποστηρίζει ανοιχτά τον πολιτικό Τζέρεμι Κόρμπιν.

Μετά το περιστατικό, μιλώντας στο BBC, η Τόμας Μπόουεν δήλωσε ότι η κίνηση αυτή ήταν αυθόρμητη. «Το έκανα γιατί έτσι ένιωθα ότι έπρεπε να πράξω», είπε. Επίσης, πρόσθεσε ότι «δεν αντιπροσωπεύει τίποτα από αυτά που πιστεύω ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος εδώ. Δεν μας εκπροσωπεί, δεν είναι από εδώ», απαντώντας έτσι σε σχόλιο του Φάρατζ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι το Κλάκτον είναι η πιο πατριωτική πόλη της Βρετανίας.

Scroll to Top