Περιπολικό

Φάρσα αποδείχθηκε τελικά το mail για εκρήξεις στο κέντρο της Αθήνας και στο ΚΑΤ

Φάρσα αποδείχθηκε το απειλητικό email που εστάλη σήμερα το πρωί σε υπηρεσία του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ και προειδοποιούσε για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε κεντρικά σημεία της Αθήνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr, το mail που ήταν γραμμένο στα αγγλικά ανέφερε πως θα εκραγούν βόμβες στο νοσοκομείο ΚΑΤ, στο Εφετείο Αθηνών στην οδό Λουκάρεως, και στο Μετρό Συντάγματος.

Κατά τους έλεγχους που πραγματοποίησαν στα παραπάνω σημεία κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Γραμμή 2 του Μετρό. Με εντολή της Aστυνομίας, σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, οι συρμοί πραγματοποιούν και πάλι στάση στον σταθμό Σύνταγμα.

Το μήνυμα

Νωρίτερα το πρωί, συναγερμός είχε σημάνει σε πολλά σημεία της Αθήνας λόγω απειλητικού ηλεκτρονικού μηνύματος. Το μήνυμα προειδοποιεί για χτυπήματα σε εγκαταστάσεις του Μετρό και στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση έσπευσε στο κέντρο της Αθήνας και στα Βόρεια Προάστια, καθώς το απειλητικό mail αναφερόταν ότι θα σκάσουν βόμβες με 2 κιλά εκρηκτικά.

Ο αποστολέας ωστόσο δεν αναφέρει πουθενά χρονικό όριο, κάτι που έκανε τις αρχές να πιστεύουν ότι πρόκειται για κακόγουστο αστείο όμως ισχυρές δυνάμεις βρίσκονται σε όλα τα σημεία ενώ έχουν έφθασαν και οι άνδρες της εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών για να «χτενίσουν» τις τοποθεσίες και να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο.

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, λόγω απειλής βόμβας, οι συρμοί στη Γραμμή 2 του Μετρό δεν έκαναν στάση στον σταθμό Σύνταγμα.

Scroll to Top