Μετανάστες

Δύο ναυάγια με μετανάστες σε Κω και Γαύδο-Τέσσερις νεκροί μεταξύ τους και δύο ανήλικοι

Τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα αγόρια, ανασύρθηκαν νεκρά από τη θαλάσσια περιοχή Φωκά της Κω, μετά από πτώση μεταναστών που επέβαιναν σε λέμβο στη θάλασσα. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, η πτώση τους προκλήθηκε πιθανότατα από λάθος του χειριστή του σκάφους.

Έως αυτή τη στιγμή από τη θαλάσσια περιοχή έχουν διασωθεί 27 αλλοδαποί, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Οι διασωθέντες έχουν δηλώσει ότι στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 31 άτομα.

Επιχείρηση διάσωσης στη Γαύδο

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τη διάσωση ναυαγών μεταναστών που εντοπίστηκαν μετά τη βύθιση του πλοιαρίου στο οποίο επέβαιναν, σε θαλάσσια περιοχή 21 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε διάσωση από φορτηγό πλοίο, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, 96 μεταναστών που επέβαιναν στο σκάφος το οποίο  εντοπίστηκε 21 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου.

Ήδη έχουν περισυλλεγεί 96 άτομα, τα οποία μεταφέρονται με φορτηγό πλοίο στους Καλούς Λιμένες. Δώδεκα αγνοούμενοι αναζητούνται, ως αυτή την ώρα, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Στο σημείο όπου εντοπίστηκαν οι ναυαγοί βρίσκονται και επιχειρούν δύο σκάφη του ΛΣ, έξι παραπλέοντα σκάφη, καθώς και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Scroll to Top