Ο Θάνος Πετρέλης σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο The Leader: Είναι ανοιχτή η συνεργασία μου με τον Φοίβο πολύ σύντομα

Ο Θάνος Πετρέλης σε μια αποκλειστική συνέντευξη για το The Leader, μιλά στον Μπάμπη Μπατσάρα για θέματα καριέρας, οικογένειας, reality shows, και φυσικά για το νέο του τραγούδι.

Ποια είναι τα επαγγελματικά σου πλάνα για την καλοκαιρινή σεζον;

Κάποιες εμφανίσεις λογικά στην επαρχία, στα νησιά, και ίσως και Κύπρο. Γενικά, όμως, περισσότερο διακοπές, γιατί έλειπα και αρκετό διάστημα αυτόν τον καιρό στο εξωτερικό.

Αν είχες την ευκαιρία να μιλήσεις με τον Θάνο του 2002 που πρωτοξεκινούσε, τι θα του έλεγες;

Τι να του πρωτοπώ… Θα του έλεγα να έχει αυτή την αγάπη για το τραγούδι που είχε από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε και το μόνο που ίσως θα του έλεγα να αλλάξει είναι να γίνει λίγο πιο «σκληρός». Τι εννοώ με αυτό; Περισσότερο ψιλιασμένος, να το πω, με ανθρώπους που θα συναντήσει σε όλη αυτή την πορεία. Και να προσέχει λίγο περισσότερο αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω-γύρω, όσον αφορά βέβαια τη δουλειά.

Μετανιώνεις κάποια απόφαση που πήρες στις αρχές της πορείας σου;

Όχι δεν έχω μετανιώσει για κάτι που έκανα στην αρχή της πορείας μου. Ίσα-ίσα που τουλάχιστον με όλη αυτή την πορεία που έχει προκύψει όλα αυτά τα χρόνια θεωρώ ότι δικαιώθηκα με σημείο εκκίνησης τη συμμετοχή μου στο παιχνίδι το 2002 που ήταν θεωρώ έτσι μια κίνηση ματ μιας και από κει και πέρα συνέβησαν όλα τα καλά που μου ήρθανε όλα αυτά τα χρόνια και εννοώ την δισκογραφία, τη συνεργασία με τον Φοίβο, τις συνεργασίες με πολύ μεγάλα ονόματα και όλες αυτές τις επιτυχίες που είχα όλα αυτά τα χρόνια οπότε μόνο θετική εικόνα μπορώ να πω ότι έχω και σε καμιά περίπτωση δεν έχω μετανιώσει για κάτι.

Τραγουδούσες μήνες εκτός Ελλάδας. Ποιο είναι το αγαπημένο σου κοινό στο εξωτερικό;

Ναι τραγουδάω γενικά πολύ στο εξωτερικό, στους Έλληνες του εξωτερικού. Δεν μπορώ να διαλέξω, γιατί οι Έλληνες του εξωτερικού έχουν έναν κοινό παρονομαστή: την πολύ μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα. Κάθε φορά βιώνω τρομερά αισθήματα, πολύ μεγάλη αγάπη, πολύ μεγάλη ένταση και πολύ μεγάλη χαρά, οπότε δε θεωρώ ότι θα ήταν δίκαιο να διαλέξω κάποιο κοινό. Και στον Καναδά, και στη Νέα Υόρκη, και στην Αυστραλία μέχρι και στην Αφρική, στο Γιοχάνεσμπουργκ που ταξίδεψα πολύ πρόσφατα, οι Έλληνες είναι πραγματικά ένθερμοι. Αυτό που συνηθίζω να λέω είναι ότι είναι οι φανατικοί Έλληνες και το φανατικό κοινό.

Θάνος Πετρέλης
Θάνος Πετρέλης/Facebook

Πόσο σημαντική είναι πράγματι η σχέση με το κοινό;

Είναι σημαντική… Είναι το Α και το Ω. Για μένα είναι το πρώτο πράγμα που έχει, ή που πρέπει μάλλον να έχει, κάποιος καλλιτέχνης, γιατί όλο αυτό που κάνουμε εμείς, και όλη αυτή την αγάπη που έχουμε για το τραγούδι, την μεταφέρουμε και προσπαθούμε να την περάσουμε στον κόσμο που βρίσκεται από κάτω. Μιλάω για τις live εμφανίσεις, εκεί όπου ο κόσμος δίνει το παρόν και πρέπει να μεταδώσουμε εμείς το συναίσθημα που βγάζει κάθε τραγούδι και να το μεταφέρουμε στον κόσμο. Αντίστοιχα, ο κόσμος να μας μεταφέρει τα συναισθήματά του. Οπότε υπάρχει μία αλληλεπίδραση ανά πάσα στιγμή με το κοινό.

Έχεις αρνητική άποψη για τους κριτές σε talent show μιας και δεν “ασχολούνται” με τους νικητές μετά τη λήξη του διαγωνισμού. Θα γινόσουν κριτής ώστε να το αλλάξεις αυτό;

Όχι, αρνητική άποψη δεν έχω, απλά αυτό που έχω πει αρκετές φορές και θεωρώ ότι ισχύει κιόλας και το βλέπουμε, είναι ότι, δυστυχώς τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον, αυτά τα talent show τελειώνουν, βγαίνει ένας νικητής αναλόγως το παιχνίδι, αλλά γενικά δεν βλέπουμε να γίνονται πράγματα για τα παιδιά που έχουν πάρει μέρος στο παιχνίδι, που έχουν ξεκινήσει με φιλοδοξίες και με όνειρα. Οπότε εκεί περισσότερο έχω μία ένσταση. Θα ήθελα εγώ σαν κοινό πια να δω να δίνεται μεγαλύτερη βοήθεια στα παιδιά που έχουν πάρει μέρος σε αυτά τα talent show.

Περίγραψε μας μια τυπική σου μέρα.

Να σου πω μία καλοκαιρινή μέρα. Θα κοιμηθώ αργά, γιατί είναι πολύ δύσκολο να αλλάξω το ωράριο. Οπότε ξενυχτάω τις περισσότερες φορές βλέποντας κάποιες ταινίες ή και αθλητικά, όπως αθλήματα στην Αμερική, τους τελικούς NBA που ήταν πρόσφατα, γι’ αυτό συνήθως ξυπνάω αργά την επόμενη μέρα. Μετά θα πάμε με τις μικρές για μπάνιο, μιας και μένουμε παραλιακά, στα νότια της Αθήνας, και η θάλασσα είναι πολύ κοντά. Αργότερα, πάμε να φάμε στο σπίτι ή κάπου έξω παραλιακά, σε κάποιο ταβερνάκι. Το απόγευμα μπορεί να κανονίσω κάτι με κάποιον φίλο, να πάμε να πιούμε ένα καφέ, να πούμε δυο κουβέντες. Γενικά, είναι ένα τυπικό πρόγραμμα που μπορεί να έχει ο καθένας που βρίσκεται σε περίοδο διακοπών, επειδή όπως είπα μιλάμε για το καλοκαίρι.

Πώς σου αρέσει να περνάς χρόνο με τις κόρες σου;

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, κάνουμε πράγματα μαζί. Πηγαίνουμε για μπάνιο, πηγαίνουμε μια βόλτα, μπορεί να βγούμε έξω να φάμε, να πάμε για ένα παγωτό, μία κρέπα οπότε γενικά μου αρέσει να υπάρχουν κάποιες δραστηριότητες. Τώρα υπάρχουν και φορές που μένουμε στο σπίτι, μπορεί να δούμε κάποια αθλητικά γεγονότα που μπορεί να έχει ή μπορώ να δούμε μία ταινία παρέα.

Κάτσε Καλά Θάνος Πετρέλης Στίχοι

Τα κοινωνικά δίκτυα θεωρείς ότι σε βοήθησαν να προωθηθείς σε περισσότερο κόσμο, ειδικότερα στη νεολαία;

Τα social media καλώς ή κακώς έχουν μπει στη ζωή μας κι έχουν μπει στη δική μας δουλειά. Είναι ο τρόπος που μπορούμε να προωθήσουμε τη δουλειά μας βγάζοντας ένα καινούργιο τραγούδι, κάνοντας μια καινούργια συνεργασία, ανοίγοντας ένα σχήμα ή κάνοντας κάποιες συναυλίες και live εμφανίσεις. Είναι ο τρόπος για να έχουμε άμεση επαφή με το κοινό. Θα έλεγα ότι εγώ δεν είμαι πολύ των social media, είμαι ενεργός με την έννοια ότι δίνω πράγματα που περισσότερο αφορούν τη δουλειά, αλλά όχι τόσο πολύ όσο βλέπω άλλους συναδέλφους, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν κατά κόρον. Σίγουρα όμως ότι με έχουν βοηθήσει, όπως έχουν βοηθήσει όλους που κάνουμε αυτή τη δουλειά και έχουμε επαφή με τον κόσμο.

Το μυστικό για να συνδυάζεις καριέρα και οικογένεια;

Δε νομίζω ότι υπάρχει κανένα τρομερό μυστικό. Το θέμα είναι πραγματικά να αγαπάς τη δουλειά σου, και το άλλο όταν αποφασίσεις να κάνεις οικογένεια και παιδιά, να το θέλεις πραγματικά. Για μένα, η οικογένεια και τα παιδιά ήταν κάτι που σκεφτόμουν από πολύ μικρός, και πραγματικά νιώθω πολύ χαρούμενος κάθε στιγμή που περνάω με την οικογένειά μου.

Θάνος Πετρέλης: «Με τη σύζυγό μου δεν φτάσαμε σε σημείο να πούμε χωρίζουμε» | Gossip-tv.gr

Πώς βλέπεις το ελληνικό πενταγράμμο; Βγαίνουν καλά τραγούδια;

Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς δεν ακούμε τα τραγούδια που κυκλοφορούσαν την περασμένη δεκαετία και πίσω. Προσωπικά, μπορώ να πω, ότι τα τραγούδια που διαλέγω για να ακούσω δεν είναι τα τραγούδια που έχω κάνει τα προηγούμενα χρόνια. Πέρα από το προσωπικό, επειδή ακούω τραγούδια όλων των καλλιτεχνών, νομίζω ότι, και μιλάω για το λαϊκό τραγούδι κατά βάση, δεν υπάρχουν τραγούδια τα οποία να μπορούν να συγκριθούν με τραγούδια της περασμένης δεκαετίας και πίσω. Δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος, δεν το έχω καταλάβει ακριβώς. Αυτή είναι ίσως μία ερώτηση περισσότερο προς τους συνθέτες. Γιατί εγώ είμαι ερμηνευτής, δεν φτιάχνω τραγούδια δικά μου.

Μίλησέ μας για τον Φοίβο, θα συνεργαστείτε ξανά;

Ο Φοίβος, το έχω πει και θα το λέω πάντα, είναι ο άνθρωπος με τον οποίο ξεκίνησα τη δισκογραφική μου πορεία το 2004, είναι ο άνθρωπος που με εμπιστεύτηκε από την πρώτη μέρα κάνοντάς μου την τιμή, ενώ τότε συνεργαζόταν αποκλειστικά μόνο με 2-3 ονόματα, συγκεκριμένα ήταν η Δέσποινα Βανδή, ο Γιώργος Μαζωνάκης και η Έλλη Κοκκίνου. Εγώ, πρωτοεμφανιζόμενος τότε, δέχθηκα κάποια πρόταση από την εταιρεία μου, τη heaven, ότι υπάρχει μία πρόθεση από τον Φοίβο να μου δώσει κάποια τραγούδια. Φυσικά ήταν κάτι απίστευτο για μένα! Ξεκίνησα έχοντας τον Lionel Messi στο πλάι μου, για να μιλήσω «ποδοσφαιρικά», και πραγματικά αυτή η συνεργασία έφερε πολύ μεγάλες επιτυχίες. Πέρα από αυτό, γίναμε καλοί φίλοι με τον Φοίβο, είναι και ο κουμπάρος μου, οπότε η όλη μας σχέση πέρασε και σε ένα άλλο επίπεδο. Από κει και πέρα έχουμε αρκετά χρόνια να συνεργαστούμε, σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει κόντρα ή κάτι άλλο, γιατί έχουν ειπωθεί διάφορα, έχουμε τρομερή σχέση, και όπως έχω πει και σε άλλες συνεντεύξεις όταν με ρωτάνε για τον Φοίβο, ανά πάσα στιγμή είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνουμε πράγματα και μπορεί κάτι να γίνει και πάρα πολύ σύντομα.

Θάνος Πετρέλης: Αυτός είναι ο λόγος που σταμάτησε να συνεργάζεται με τον  Φοίβο (vid) | Έθνος

Μίλησέ μας για το νέο υπέροχο τραγούδι σου που αναδεικνύει στο βίντεο κλιπ την πανέμορφη Ελλάδας μας.

Πραγματικά, είναι ένα ωραίο ελληνικό τραγούδι σε ρυθμό χασαποσέρβικο, με πολύ ωραία ενορχήστρωση, με όργανα που παραπέμπουν κατευθείαν σε Ελλάδα. Νομίζω ότι επειδή τα τελευταία χρόνια το λαϊκό τραγούδι είναι λίγο παραγκωνισμένο, μας έχουν λείψει λίγο αυτοί οι ήχοι και οι ρυθμοί, οπότε ακούγοντας αυτό το τραγούδι όταν μου ήρθε σαν demo, πραγματικά μου άρεσε, ήταν ένα κομμάτι που ήθελα να κάνω και μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα με δικαίωσε με το παραπάνω. Kάναμε και ένα φοβερό video clip μέσα στην Aθήνα, στην Πλάκα, στα σοκάκια, με ωραία κτίρια, με χρώματα και εικόνες, πολύ έτσι παρεΐστικο το οποίο πραγματικά θεωρώ ότι πέρασε μηνύματα.