Πληθωρισμός
Συμβολισμός πληθωρισμού/Envato

Μείωση Πληθωρισμού σε Τρόφιμα, Οινοπνευματώδη και Καπνικά στο 1,3% τον Ιούνιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο πληθωρισμός σε τρόφιμα, οινοπνευματώδη και καπνικά προϊόντα μειώθηκε στο 1,3% τον Ιούνιο, από 2,4% τον Μάιο. Σε σύγκριση με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, ο σχετικός δείκτης στην Ελλάδα είναι πλέον χαμηλότερος, καθώς ο μέσος όρος στη Ζώνη του Ευρώ διαμορφώθηκε στο 2,5%, από 2,6%.

Τα τελικά στοιχεία θα ανακοινωθούν στις 17 Ιουλίου, ενώ τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αναμένονται στις 9 Ιουλίου. Παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης χαρακτήρισαν αυτή την εξέλιξη ως αναμφίβολα θετική.

“Σταθερός στόχος της πολιτικής μας είναι η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών. Εργαζόμαστε για τη μείωση των τιμών και τη συγκράτηση του πληθωρισμού στα τρόφιμα, με απώτερο σκοπό να φτάσει σε μηδενικά ή ακόμη και αρνητικά επίπεδα.

Εφαρμόζουμε με επιμονή μέτρα παρέμβασης στην αγορά, προωθούμε τη συνεργασία όλων των φορέων (καταναλωτικό κίνημα, επιχειρηματικότητα, Πολιτεία) και αυστηροποιούμε τις ποινές για παραβίαση του νόμου, πενταπλασιάζοντας τα πρόστιμα.

Δεσμευόμαστε για την ανάπτυξη και την αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών, με στόχο ο μέσος μισθός στο τέλος της τετραετίας να φτάσει τα 1.500 ευρώ.

Δεν εφησυχάζουμε ποτέ και κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να ενισχύσουμε τη μέση ελληνική οικογένεια, ειδικά τα νοικοκυριά που δυσκολεύονται. Συνεχίζουμε για χαμηλότερες τιμές στα ράφια και περισσότερα χρήματα στις τσέπες των πολιτών.”