Ο Κωνσταντίνος Καλόγηρος
Ο Κωνσταντίνος Καλόγηρος

Ο… Δούκας της Αθήνας που θέλει να γίνει χαλίφης  

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καλόγηρος

Είναι σύνηθες και έχει παρατηρηθεί πολλές φορές στην ιστορία της χώρας, από την αρχαιότητα έως και την σημερινή εποχή, άτομα με γρήγορη ανέλιξη στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας να αποκτούν μια ατέρμονη αλαζονεία και να τους κυριεύει η ματαιοδοξία.

Μόνο από τον παραπάνω πρόλογο σίγουρα σε πολλούς έχει έρθει ήδη στο μυαλό τους το πρόσωπο του νυν δημάρχου Αθήνας, Χάρη Δούκα.

Ο κύριος Δούκας, κατάφερε να επιτύχει μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές ανατροπές στην πολιτική ιστορία της χώρας. Ο κόσμος χωρίς να τον γνωρίζει ιδιαιτέρως, τον ψήφισε γιατί ήθελε μια πολιτική αλλαγή στον δήμο της Αθήνας και ταυτοχρόνως να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα δυσαρέσκειας στην κυβέρνηση.

Ο Δήμος της Αθήνας, δεν είναι ένας τυχαίος Δήμος, είναι ιστορικό και πολιτιστικό σύμβολο όχι μόνο για την χώρα αλλά και παγκοσμίως. Η γενέτειρα της δημοκρατίας.

Ο κύριος Δούκας λοιπόν τι απαντάει στον λαό που τον στήριξε; Ευχαριστώ δε θα πάρω! Απαξιώνοντας ταυτόχρονα και την Αθήνα ως πόλη και ως θεσμό. Πάω να δοκιμάσω την τύχη μου ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αν μου κάτσει καλώς, αλλιώς δεν πειράζει. Έχω τον δήμο της Αθήνας σαν δεύτερη επιλογή. «Δεν παραιτούμαι κιόλας. Μονά – ζυγά δικά μου».

Διότι το σκεπτικό είναι το εξής: «Αν ο κόσμος με εξέλεξε δήμαρχο Αθηναίων γιατί όχι και πρωθυπουργό»; Βέβαια, ανάμεσα σε αυτά τα δύο υπάρχει μια χαώδης απόσταση.

Σίγουρα πάει να προλάβει την πολιτική του φθορά, διότι η πολιτική του πορεία μέχρι στιγμής στον δήμο Αθηναίων είναι επιεικώς κάτω του μετρίου.

Ιστορική απρέπεια, λοιπόν, του κυρίου Χάρη Δούκα. Ιστορική και η ευθύνη του κόσμου πλέον να στείλει με την ψήφο τους την κατάλληλη απάντηση.

Σκεπτόμενος την ιστορία του κυρίου Δούκα μου ήρθε στο μυαλό o μύθος του Ίκαρου που παρασύρθηκε και δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τη τεράστια επιτυχία του και παρά τις προτροπές του πατέρα του να παραμείνει νουνεχής θέλησε να φτάσει ψηλά στον ήλιο, κάτι που τελικά τον οδήγησε στην καταστροφή.

Και το ερώτημα είναι το εξής, Θα είναι ο κύριος Δούκας ο Ίκαρος την σύγχρονης πολιτικής σκηνής; Ο κόσμος θα δώσει την απάντηση του πολύ σύντομα.