Συνάντηση Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα θωρακίζεται με τα F-35

Στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων συναντήσεων του Πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συνομίλησαν σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφερόμενοι σε όλα τα θέματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία το τελευταίο διάστημα.
Αρχικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα των F-35 και στην επιστολή την οποία έλαβε από τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, κ. Blinken, με την οποία επισφραγίζεται το στρατηγικό βάθος των σχέσεων Ελλάδος – Η.Π.Α.

“Η επιστολή αυτή είναι η καλύτερη επισφράγιση του στρατηγικού βάθους των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και επιβεβαιώνει έμπρακτα ότι μία αξιόπιστη αλλά και δυναμική εξωτερική πολιτική μπορεί να έχει πολύ ουσιαστικό αντίκρισμα για τη μελλοντική θωράκιση της χώρας, ειδικά στον τομέα της ενίσχυσης της αποτρεπτικής της δυνατότητας” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, το οποίο αφορά, πέραν του νομοσχεδίου για την ισότητα του γάμου και μια σειρά από έτερα νομοθετήματα, όπως εκείνο που αφορά τα ΑΕΙ. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποστήριξε ότι “η κοινωνία δείχνει τον δρόμο και ο νομοθέτης πρέπει να προσαρμόζεται, γιατί όπως εξελίσσεται η κοινωνία, εξελίσσονται και οι μορφές συμβίωσης, υπάρχουν εξελίξεις σε πολλά μέτωπα.”

Τέλος, ο Πρωθυπουργός απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην αύξηση του επιδόματος γέννας, στηρίζοντας τις νέες οικογένειες απέναντι στο αυξημένο κόστος της ανατροφής και της υποστήριξης των βρεφών. Τα χρήματα θα δοθούν αναδρομικά για όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν από 01.01.2023 και έπειτα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *