Ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή
Ο Ανδρέας Λοβέρδος/Facebook

Λοβέρδος: Τομή τα μη κρατικά πανεπιστήμια – H αντιπολίτευση βούτηξε προς τα αριστερά

Τομή που καλώς έγινε χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο επικεφαλής του κόμματος «Δημοκράτες», Ανδρέας Λοβέρδος, τη ρύθμιση στο νόμο του υπουργείου Παιδείας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Τόνισε ωστόσο ότι η αντιπολίτευση βούτηξε προς τα αριστερά, δεν ψήφισε επί της αρχής και χάθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν κάποια άρθρα, ενώ έμεινε μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κυριάκος Πιερρακάκης «να κάνουν πάρτι».

Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι πρέπει να δρομολογηθεί η κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων η οποία όμως θα πάρει χρόνια προσθέτοντας ότι υπάρχει ανάγκη σταδιακών μεταβολών από την Α έως την Γ’ Λυκείου.

Αναφερόμενος στην τραγωδία στα Τέμπη και στην εξεταστική σχολίασε «η πλειοψηφία της ΝΔ λεει οτι φταίει ο σταθμάρχης. Με ποια διαδικασία αξιολογήθηκε αυτός ο άνθρωπος;» διερωτήθηκε ο κ. Λοβέρδος. «Έχει αποτύχει πλήρως στην υπόθεση η κυβέρνηση και βασική ευθύνη της είναι ότι δεν υπάρχει αξιολόγηση» επεσήμανε ο κ. Λοβέρδος.

Δήλωσε επίσης ότι για τους «Δημοκράτες» αποτελεί προτεραιότητα η αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης η οποία ειναι το βασικό πρόβλημα του 21ου αιωνα και απειλίι σε όλα τα επίπεδα την Ευρώπη.

Με 159 «Ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια

Με 159 «Ναι» πέρασε το Νομοσχέδιο για τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια, με από μια «μαραθώνια» διαδικασία τριών ημερών, συνολικής διάρκειας 47 ωρών. Έτσι, έπεσε αυλαία, στην ολοένα και εντεινόμενη πολιτική μάχη ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών, όπου οι πολιτικοί αρχηγοί διασταύρωσαν τα ξίφη τους, αυτή τη φορά για την Παιδεία και την λειτουργία μη κρατικών ΑΕΙ στην Ελλάδα. Το επίμαχο νομοσχέδιο -το οποίο είχε προκαλέσει και αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων- πέρασε τελικά μετά από μία μακρά ψηφοφορία με 159 «ναι».

Συγκεκριμένα, επί της αρχής το σχέδιο νόμου και επί των άρθρων που εισάγουν για πρώτη φορά διαδικασίες και προϋποθέσεις αδειοδότησης και ίδρυσης παραρτημάτων μη κρατικών ΑΕΙ ψήφισαν 158 βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία και ο ανεξάρτητος, προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες, Χάρης Κατσιβαρδάς, ενώ καταψήφισαν 129 βουλευτές της αντιπολίτευσης και 11 δήλωσαν παρών.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *