Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης/Facebook

Κυριάκος Πιερρακάκης: Χθες πετύχαμε μια νίκη για την Παιδεία

«Ήταν δύο εξαιρετικά απαιτητικές εβδομάδες στη Βουλή. Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για την ανώτατη εκπαίδευση. Με πιο ελεύθερα, πιο ισχυρά, πιο εξωστρεφή, δημόσια Πανεπιστήμια και ένα ξεκάθαρο και αυστηρό πλαίσιο για τη λειτουργία μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων ιδρυμάτων», αναφέρει σε ανάρτηση του ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Πιερρακάκης, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό αλλά και τους 159 βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο.

Δείτε τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Πιερρακάκης:

Ήταν δύο εξαιρετικά απαιτητικές εβδομάδες στη Βουλή. Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για την ανώτατη εκπαίδευση. Με πιο ελεύθερα, πιο ισχυρά, πιο εξωστρεφή, δημόσια Πανεπιστήμια και ένα ξεκάθαρο και αυστηρό πλαίσιο για τη λειτουργία μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων ιδρυμάτων.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή του στον σχεδιασμό μας. Ευχαριστώ από καρδιάς τους 159 βουλευτές που υποστήριξαν και υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, και ιδίως τον εισηγητή μας Λευτέρης Κτιστάκης για τη συνεισφορά του στη διαδικασία.
Τέλος, θα ήθελα να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στις υφυπουργούς Ζέττα Μ. Μακρή και Ioanna Lytrivi και σε όλους τους συνεργάτες μας στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Χθες πετύχαμε μια νίκη για την Παιδεία. Συνεχίζουμε!

Πέρασε με 159 «Ναι» το νομοσχέδιο για τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια

Με 159 «Ναι» πέρασε το Νομοσχέδιο για τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια, με από μια «μαραθώνια» διαδικασία τριών ημερών, συνολικής διάρκειας 47 ωρών. Έτσι, έπεσε αυλαία, στην ολοένα και εντεινόμενη πολιτική μάχη ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών, όπου οι πολιτικοί αρχηγοί διασταύρωσαν τα ξίφη τους, αυτή τη φορά για την Παιδεία και την λειτουργία μη κρατικών ΑΕΙ στην Ελλάδα. Το επίμαχο νομοσχέδιο -το οποίο είχε προκαλέσει και αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων- πέρασε τελικά μετά από μία μακρά ψηφοφορία με 159 «ναι».

Συγκεκριμένα, επί της αρχής το σχέδιο νόμου και επί των άρθρων που εισάγουν για πρώτη φορά διαδικασίες και προϋποθέσεις αδειοδότησης και ίδρυσης παραρτημάτων μη κρατικών ΑΕΙ ψήφισαν 158 βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία και ο ανεξάρτητος, προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες, Χάρης Κατσιβαρδάς, ενώ καταψήφισαν 129 βουλευτές της αντιπολίτευσης και 11 δήλωσαν παρών.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *