Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση με θεσμικούς φορείς της Θεσσαλίας / Γ.Τ. Πρωθυπουργού

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πολιτικοί αρχηγοί χτίζουν καριέρες πάνω στην τραγωδία των Τεμπών

Με αναφορά στην εγκληματικότητα, ξεκίνησε στη συνέντευξη του στους «Αταίριαστους» στον Σκάι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με αφορμή δε το πρόσφατο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη με την επίθεση κατά τρανς ατόμων, στο οποίο συμμετείχαν και νέα παιδιά, είπε ότι η κυβέρνηση κάνει πολύ σημαντικές παρεμβάσεις για το μπούλινγκ στα σχολεία και προφανώς είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο κατασταλτικά.

Καταφέρθηκε εναντίον των fake news για το ζήτημα των Τεμπών, σημειώνοντας ότι δεν βοηθούν στην αναζήτηση της αλήθειας. Έκανε δε σαφές ότι η δικαιοσύνη θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα. «Ας την αφήσουμε να κάνει τη δουλειά της», τόνισε χαρακτηριστικά. Είπε δε ότι πολιτικοί αρχηγοί χτίζουν καριέρες πάνω στην τραγωδία των Τεμπών.

 

Για την ακρίβεια

Είναι σωστό ότι είναι το πρώτο και σημαντικότερο πρόβλημα. Πώς απαντάμε; Με αυξήσεις μισθών. Θα επιμείνω σε αυτό γιατί έχουμε θέσει στόχο το 2027 ο μέσος μισθός να είναι 1500 ευρώ και ο κατώτατος 950. Οι επιχειρήσεις πρέπει να πληρώσουν περισσότερο για να προσελκύσουν εργαζόμενους. Αυτή είναι η διαρθρωτική απάντηση αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό.

Γιατί κάναμε τώρα πιο δραστική παρέμβαση στην ίδια λειτουργία της αγοράς; Για να μην κρύβονται μέσα από ένα πολυδαίδαλο σύστημα ανατιμήσεις που επωφελούνταν εταιρείες και σούπερ μάρκετ.

Οι τιμές αυξήθηκαν γιατί αυξηθηκαν οι συντελεστές κόστους. Δεν υπάρχει λόγος να συμβαίνει αυτό αν οι συντελεστές πέφτουν. Γι αυτό και τώρα η παρέμβαση.

Οικογένειες που απέκτησαν παιδί το 2023 θα αποκτήσουν πρόσθετη στήριξη.

Όλά αυτά αποτελούν συνολικό πλέγμα και ανάμεσά τους είναι και οι έλεγχοι για τα πρόστιμα. Όποιος παραβιάζει τον νόμο θα πάρει πρόστιμο. Έχουμε επιβάλει πρόστιμα 16 εκατ. ευρώ. Τα πρόστιμα εισπράττονται και η πληρωμή του προστίμου αμέσως συνιστά μόνιμη αναγνώριση της παρανομίας που διεπράχθη.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *